Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 27 przepysznych i łatwych do zrobienia kokosanek na mleku skondensowanym. Z kilku prostych składników zrobicie szybko pyszne ciasteczka. Gwarantuje, ze będziecie do tego przepisu często wracać.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Wiórki i mleko wymieszać ze soba w misce. W osobnej misce ubić białko z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny i dalej ubijać przez około 2 minuty. Ubite białko dodać do masy kokosowej i dobrze połączyć, delikatnie mieszając.
Na formę do pieczenia, wyłożona pergaminem, za pomoca łyżeczki nakładać male porcje masy i formować kokosanki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone kokosanki wystudzić i udekorować rozpuszczoną czekolada. Smacznego!