Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w swojej prostocie ciasto z dodatkiem kremu kokosowego, białego rumu z soczystym mango i słodkim bananem. Na wierzchu chrupiąca kruszonka z dodatkiem cukru kokosowego. Idealne ciasto do kawy lub herbaty.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 516
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1846
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 132
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 516
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1846
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 132
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Składniki
Kruszonka: Składniki kruszonki umieszczamy w misce. Rozkruszamy je w dłoniach do uzyskania kruszonki. Wkładamy do zamrażarki. Ciasto: Jajka, cukier kryształ, sól, cream of tartar oraz rum umieszczamy w dzieży robota. Dokładnie ubijamy do uzyskania puszystej masy.
Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia/sodę oraz krem kokosowy. Ponownie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy pokrojone owoce. Owoce posypujemy schłodzoną kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 45 minut w 180°C.