Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ucierane ciasto ze śliwkami z dodatkiem kokosu. polecam :-)
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 733
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 196
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 733
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 196
Składniki
Wszystkie składniki powinny byc w temperaturze pokojowej. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. W drugiej misce utrzec miękkie masło z cukrem, na jasną, puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku, miksując krótko po dodaniu każdego. Wsypać mąkę z proszkiem i krótko zmiksować na najmniejszych obrotach, tylko do połączenia składników. Dodać wiórki kokosowe i jogurt i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wyłożyć na blachę (30x25cm) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Na wierzch ułożyć umyte i wypestkowane śliwki. Piec w temp. 170 stopni ok. 40-45 min (do tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu polukrować. Smacznego :-) p.s. przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki, z moimi małymi modyfikacjami