Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe klocki to przysmak mojego dzieciństwa, kojarzy mi się z imprezami w PRL ponieważ królowały na stołach w wielu domach. Smaczne klocki w polewie czekoladowej obsypane wiórkami kokosowymi są bardzo smaczne a zarazem łatwe w przygotowaniu.Polecam każdemu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113081
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113081
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Margarynę utrzej z cukrem pudrem dodaj żółtka i całe jajka, następnie miód oraz mąkę z proszkiem do pieczenia na koniec dolaj mleko i olejek, starannie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Ostudź i pokrój na prostokąty .
Składniki na polewę zagotuj, wlej rum lub wódkę i dokładnie wymieszaj.
Klocki maczaj w ciepłej polewie i obsypuj ze wszystkich stron wiórkami.
Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy.