Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe klocki to przysmak mojego dzieciństwa, kojarzy mi się z imprezami w PRL ponieważ królowały na stołach w wielu domach. Smaczne klocki w polewie czekoladowej obsypane wiórkami kokosowymi są bardzo smaczne a zarazem łatwe w przygotowaniu.Polecam każdemu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13770
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1582
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15334
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6261
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13770
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1582
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15334
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6261
Składniki
Margarynę utrzej z cukrem pudrem dodaj żółtka i całe jajka, następnie miód oraz mąkę z proszkiem do pieczenia na koniec dolaj mleko i olejek, starannie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Ostudź i pokrój na prostokąty .
Składniki na polewę zagotuj, wlej rum lub wódkę i dokładnie wymieszaj.
Klocki maczaj w ciepłej polewie i obsypuj ze wszystkich stron wiórkami.
Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy.