Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe klocki to przysmak mojego dzieciństwa, kojarzy mi się z imprezami w PRL ponieważ królowały na stołach w wielu domach. Smaczne klocki w polewie czekoladowej obsypane wiórkami kokosowymi są bardzo smaczne a zarazem łatwe w przygotowaniu.Polecam każdemu.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1353
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14910
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 920
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1353
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14910
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 920
Składniki
Margarynę utrzej z cukrem pudrem dodaj żółtka i całe jajka, następnie miód oraz mąkę z proszkiem do pieczenia na koniec dolaj mleko i olejek, starannie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Ostudź i pokrój na prostokąty .
Składniki na polewę zagotuj, wlej rum lub wódkę i dokładnie wymieszaj.
Klocki maczaj w ciepłej polewie i obsypuj ze wszystkich stron wiórkami.
Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy.