Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe klocki to przysmak mojego dzieciństwa, kojarzy mi się z imprezami w PRL ponieważ królowały na stołach w wielu domach. Smaczne klocki w polewie czekoladowej obsypane wiórkami kokosowymi są bardzo smaczne a zarazem łatwe w przygotowaniu.Polecam każdemu.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22123
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 140
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 414
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22123
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 140
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 414
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Margarynę utrzej z cukrem pudrem dodaj żółtka i całe jajka, następnie miód oraz mąkę z proszkiem do pieczenia na koniec dolaj mleko i olejek, starannie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Ostudź i pokrój na prostokąty .
Składniki na polewę zagotuj, wlej rum lub wódkę i dokładnie wymieszaj.
Klocki maczaj w ciepłej polewie i obsypuj ze wszystkich stron wiórkami.
Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy.