Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe tiramisu z podłużnymi biszkoptami i mango"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Mocno rozgrzej patelnię. Wsyp na nią drobne wiórki kokosowe, mieszając, zrumień je. Natychmiast przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia. Tak samo zrumień grube wiórki. Kawę wymieszaj z likierem i 2 łyżkami cukru. Wystudź.
Serek mascarpone połącz z twarogiem i utrzyj na gładko z 8 dag cukru. Domieszaj drobne wiórki kokosowe. Mango umyj, wytrzyj, rozetnij wzdłuż, usuń pestki i obierz. Miąższ pokrój w plasterki.
Spód formy wyłóż 1/2 biszkoptów, skrop je 1/2 posłodzonej kawy z likierem i rozsmaruj na nich 1/4 masy serowej. Przykryj połową mango, 1/4 kremu i resztą ciastek.
Skrop je pozostałą kawą i rozsmaruj resztę masy. Deser schładzaj 3 godziny. Przed podaniem udekoruj kakao, kokosem oraz mango i melisą.Źródło: Tina