Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowy sernik na zimno"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1332
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 241
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1332
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 241
Składniki
Przygotuj biszkopt: oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Obie mąki przesiej z proszkiem. Białka ubij, dodaj do utartych żółtek, wymieszaj. Następnie porcjami wsyp sypkie . Biszkopt wymieszaj łyżką. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Truskawki opłucz, oczyść, potnij na kawałki. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami wody, odstaw, aby spęczniała. Śmietanę ubij na sztywno. Twaróg połącz z jogurtem, cukrem i cukrem waniliowym oraz wiórkami.
Żelatynę rozpuść podgrzewając. Najpierw wymieszaj ją z sokiem cytrynowym, a następnie połącz z masą kokosową i bitą śmietaną. Krem rozsmaruj na biszkopcie. Na wierzchu ułóż truskawki, lekko wciśnij je w krem. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, zalej nią truskawki. Sernik schładzaj jeszcze 2 godziny.Źródło: Naj