Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla tych co lubią masiaste ciasta......
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 62
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10159
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 62
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10159
Składniki
4 białka ubic na sztywną piane, dodac 4 łyżki cukru dalej ubijac, proszek do pieczenia wymieszać z mąką, podzielic na pół, 1 cz. dodać do białek oraz polowe kokosu wylac na blache i upiec, beze na złoty kolor, postąpić identycznie z reszta bialek, 4 łyżkami cukru, mąą z proszkiem
mango obrac podzielić na cząstki, tak samo postąpić z brzoskwiniami, włożyc do garnka zasypać resztą cukru i przesmażyć az zrobi sie papka, dodac do tego mleko zagotować, rozrobić budyń w odrobinie mleka i wlac na wrzace mleko z mango , gotowac jak zwykły budyń, mieszajac aby nie bylo grudek, ostudzic, masło utrzeć dodawac po łyżce zimny budyn, posmarowac masa spodnią beze przykryć drugą, również posmarowac wierzch, posypac tartą czekoladą, smacznego.....