Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu kolorowe ciasto zapraszam po przepis.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Miękką margarynę ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje po 1 żółtko ucieram ,dodaje olej ,mąkę z proszkiem do pieczenia ucieram .Z białek ze szczyptą soli ubijam pianę i dodaje do ciasta delikatnie łącze i ciasto dziele na 4 równe części .
Do każdej z części ciasta daje do pierwszej dodaje kakao mieszam do drogiej części mak mieszam ,do trzeciej kisiel a do ostatniej 2 łyżki maki pszennej mieszam .
Na blaszkę wyłożoną lekko nasmarowanym papierem do pieczenia układam na przemian placki każdego ciasta i tak do wykorzystania całości ciasta ma być łaciate .Ciasto piekę w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ok 40 minut .upieczone ciasto odstawiam do całkowitego ostudzenia .
Masa ; śmietanę 30 % z lodówki ubijam z cukrem i serkiem
Ostudzony placek kroje na 2 blaty i przekładam masa można dać troszkę masy na wierzch dowolna dekoracja