Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tęczowe ciasto bez pieczenia to ciekawa propozycja na przyjęcie dla dzieci lub coś słodkiego na drugie śniadanie. Co najważniejsze do przygotowania tego przysmaku potrzeba tylko 3 składników.
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 183
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 313
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4406
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 183
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 313
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4406
Składniki
Na średnim ogniu rozpuszczamy masło i pianki, cały czas mieszamy. Gdy pianki się rozpuszczą, a ich konsystencja zrobi się kremowa wyłączamy ogień i wsypujemy kółeczka zbożowe. Dokładnie mieszamy tak, by masa piankowa dokładnie otoczyła kółeczka. Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzamy za pomocą łopatki. Odstawiamy na noc do zastygnięcia. Przed podaniem ciasto kroimy ostrym nożem na dowolnej wielkości kawałki.