Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z gotowanym serem wymaga dość dużo czasu i pracy, lecz warto go przygotować. Polecam, smacznego.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2778
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 155
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18691
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2778
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 155
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18691
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Składniki
Tłuszcz z cukrem pudrem ucierać na puszystą masę dodając stopniowo po 1 jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Ucierając połączyć z powstałą masą. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z wody, zmiksować. Powstałe ciasto podzielić na trzy części. Jedną część wymieszać ze szpinakiem i 2 łyżkami mąki.
Drugą część ciasta połączyć z przesianym kakao.
A trzecią część wymieszać z makiem i aromatem migdałowym. Każde ciasto oddzielnie upiec w formie o średnicy 25 cm. Piec około 15-17 minut w temp 180 stopni.
Masa serowa Przemielony biały ser, serek mascarpone, masło i cukier puder włożyć do garnka z grubym dnem. Bardzo powoli podgrzewać do rozpuszczenia. Budyń rozpuścić w mleku, dodać ziarenka wanilii, połączyć z serem i cały czas mieszając gotować do zgęstnienia, przyprawić do smaku sokiem z cytryny.
W formie ułożyć kakaowy blat, wylać połowę kremu, przykryć blatem ze szpinakiem, lekko docisnąć. Następnie wylać pozostały krem i przykryć blatem makowym. Tak przygotowane ciasto odłożyć do lodówki na kilka godzin. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać cukier, śmietankę i spirytus do smaku, wymieszać. Oblać ciasto, ozdobić.