Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i bardzo proste do wykonania ciasto.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 929
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17832
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 929
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17832
Składniki
Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników 20 szt.
Następnie smarować ciastka masą krówkową i układać na ciastka w blaszce.
Z soku odlać 1 szklankę , rozpuścić budynie, pozostałą część zagotować, wlać rozpuszczone budynie, zagotować i wyłożyć na ciasto.
Przykryć kolejną warstwą herbatników.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy zaczną tężeć wymieszać z serkiem mascarpone i wyłożyć na warstwę herbatników. Przykryć warstwą herbatników. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać mleko, wymieszać ,wyłożyć na herbatniki , posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce, podzielić na porcje.