Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwy przepis, ale wychodzi pyszny:)
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 57
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2072
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 25
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 25
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 57
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2072
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 25
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 25
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 220*C. Jabłka obierz, usuń gniazdka i pokrój na drobne kostki. Do miski wrzuć: pokrojone jabłka i skrop je sokiem z cytryny. Do skropionych jabłek wrzuć : cynamon, cukier waniliowy i skórkę z cytryny, wymieszaj. Ciasto francuskie wyjmij z opakowania i podziel na 6 dużych kwadratów, następnie na każdy kwadrat nakładaj czubatą łyżkę farszu jabłkowego i złącz każdy bok kwadratu tworząc koperty. Każdą kopertę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj żółtkiem każdą kopertę. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz ok.20-25 minut. Jak ciasteczka się zazłocą odstaw je na 10-15 minut i posyp cukrem pudrem (ewentualnie)...Smacznego!