Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty do przygotowania deser, z bitą śmietaną w oryginale są banany zastąpiłam je brzoskwiniami. Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce, wtedy również bardzo ładnie się kroi.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2174
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2054
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 322
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 863
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1000
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2174
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2054
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 322
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 863
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1000
Składniki
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180°C Ciasto po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
Wydrążyć środek ciasta, pozostawiając dno i brzeg. Wydrążone ciasto pokruszyć. Ubić śmietanę na sztywno ze śmietan- fixami. Na ciasto wyłożyć brzoskwinie i ubitą śmietanę, formując kopiec. Całości posypać masę pokruszonym ciastem, wstawić do lodówki. Smacznego