Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty do przygotowania deser, z bitą śmietaną w oryginale są banany zastąpiłam je brzoskwiniami. Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce, wtedy również bardzo ładnie się kroi.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 558
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 558
Składniki
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180°C Ciasto po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
Wydrążyć środek ciasta, pozostawiając dno i brzeg. Wydrążone ciasto pokruszyć. Ubić śmietanę na sztywno ze śmietan- fixami. Na ciasto wyłożyć brzoskwinie i ubitą śmietanę, formując kopiec. Całości posypać masę pokruszonym ciastem, wstawić do lodówki. Smacznego