Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopiec na biszkoptowym spodzie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13060
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5945
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13060
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5945
Składniki
Mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem, wodą, jajkami oraz szczyptą soli. Ciasto naleśnikowe odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut.
W tym czasie przygotuj krem karpatkowy według przepisu podanego na opakowaniu. Dużą patelnię mocno rozgrzej, posmaruj ją cienko olejem. Wylej małą porcję ciasta. Usmaż naleśnik na rumiano z obu stron, tak samo przygotuj kolejne placki. Gotowe zsuwaj na talerz odwrócony do góry dnem. Na paterze połóż biszkoptowy spód. Na środek nałóż ok. 1/4 kremu, formując kopiec. Przykryj go naleśnikami. Każdy z nich cienko posmaruj pozostałym kremem.
Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij spore rozetki na wierzch tortu. Udekoruj owocami.Źródło: Naj