Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopiec na biszkoptowym spodzie"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34991
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 359
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 91
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34991
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 359
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 91
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Składniki
Mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem, wodą, jajkami oraz szczyptą soli. Ciasto naleśnikowe odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut.
W tym czasie przygotuj krem karpatkowy według przepisu podanego na opakowaniu. Dużą patelnię mocno rozgrzej, posmaruj ją cienko olejem. Wylej małą porcję ciasta. Usmaż naleśnik na rumiano z obu stron, tak samo przygotuj kolejne placki. Gotowe zsuwaj na talerz odwrócony do góry dnem. Na paterze połóż biszkoptowy spód. Na środek nałóż ok. 1/4 kremu, formując kopiec. Przykryj go naleśnikami. Każdy z nich cienko posmaruj pozostałym kremem.
Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij spore rozetki na wierzch tortu. Udekoruj owocami.Źródło: Naj