Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity smak tego ciasta zachwyci niejednego.. :)
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 97
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 137
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 264
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 97
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 137
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 264
Składniki
Z 8 białek ubić pianę z cukrem, dodać 3 żółtka- po jednym, ubijając (resztę żółtek zostawić do kremu) następnie połączyć z mąką i proszkiem. Wsypać resztę składników i wymieszać.
Ciasto rozlać do dwóch średniej wielkości blach i piec ok. 40 min w 180 stopniach.
Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. Wstawić do lodowki aby lekko stężała.
Syrop z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru, zdjąć z ognia i mieszając wlewać do niego zawiesinę z 5 zoltek roztrzepanych z budyniami i szklanką wody. Zagotować, ostudzić, utrzeć masę z kostką masła.
Na wystudzonym krążku ciasta układać warstwami: połowę kremu, delicje lekko maczane w kawie, resztę kremu. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Brzoskwinie pokroić w kostkę, wymieszać z tężejącą galaretką i wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodowki.
Ja dodatkowo nasączam krążki ciasta kawą, lub dodaje trochę alkoholu do kawy.