Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5678
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5678
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Ciasto: Białka ubić, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Pod koniec dodać bakalie oprószone mąką i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części i upiec osobno 2 placki. Placki piec osobno, każdy po około 35 minut w temperaturze 170 stopni.
Krem: Odlać trochę mleka na wymieszanie mąki, budyniu cukru i cukru waniliowego i żółtek. Resztę mleka zagotować, wlać rozmieszaną mąkę i ugotować budyń wystudzić. Zimny budyń zmiksować z margaryną. Krem podzielić na 3 części.
Na pierwszy placek wyłożyć jedną część kremu. Następnie nasączyć ponczem delicje (kawę rozpuszczalną zalać 3/4 szkl. gorącej wody ostudzić, a następnie dodać spirytus, polewać biszkopt delicji). Na delicje wyłożyć drugą część kremu i przykryć drugim plackiem, następnie wyłożyć trzecią część kremu na to pokrojone w kostkę brzoskwinie. Całość zalać tężejącą galaretką pomarańczową.