Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kostka cappuccino z orzechami"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 90
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 90
Składniki
Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu. Przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia. Mleko wlej do garnka. Dodaj cukier, cukier waniliowy, masło oraz kakao. Podgrzewaj, mieszając na małym płomieniu, aż dobrze się połączą (nie dopuść do zagotowania).
Zdejmij z ognia. Mleko w proszku wymieszaj z kawą cappuccino. Wsyp do składników w garnku i energicznie je wymieszaj. Domieszaj do masy orzechy i odstaw na chwilę. Część orzechów możesz zastąpić rodzynkami, suszonymi śliwkami pokrojonymi w paseczki albo pokruszonymi herbatnikami.
Płaską blachę wyłóż folią aluminiową. Na spodzie rozsmaruj przygotowaną masę. Wierzch wygładź. Posyp ziarenkami kawy i lekko wciśnij je w masę.
Następnie wstaw do lodówki na ok. 8 godzin (najlepiej na noc). Gotowy blok wyjmij, pokrój na małe kwadraciki.Źródło: Naj