Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wymyśliłam sama ale wyszło meega pyszne!!! Koniecznie wypróbuj malinowej kostki wg mojego przepisu
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2822
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 365
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 533
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2822
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 365
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 533
Składniki
Biszkopty nasączamy w mleku i wykładamy na blaszkę o wym. 25x25. Biszkopty wyłożyć również na boczne ściany blaszki.
Śmietankę ubić na sztywno. Galaretkę rozpuścić w 1/4 wrzącej wody. Do ubitej śmietany wlać przestudzoną galaretkę. Wymieszać, dodać maliny, ponownie przemieszać( łyżką lub szpatułką) a następnie całą masę przełożyć na biszkopty. Na masę malinową wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych w mleku a następnie ciasto włożyć do lodówki na ok 2-3 godziny do lekkiego stężenia kremu.
Wszystkie składniki na polewę umieścić w rondelku i podgrzewać na małym ogniu do momentu połączenia się wszystkich składników. Polewę przestudzić i wylać na wierzch ciasta. Ciasto włożyć ponownie do lodówki, żeby polewa dobrze zastygła. Smacznego:)