Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wymyśliłam sama ale wyszło meega pyszne!!! Koniecznie wypróbuj malinowej kostki wg mojego przepisu
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 409
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4481
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 312
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 430
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 409
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4481
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 312
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 430
Składniki
Biszkopty nasączamy w mleku i wykładamy na blaszkę o wym. 25x25. Biszkopty wyłożyć również na boczne ściany blaszki.
Śmietankę ubić na sztywno. Galaretkę rozpuścić w 1/4 wrzącej wody. Do ubitej śmietany wlać przestudzoną galaretkę. Wymieszać, dodać maliny, ponownie przemieszać( łyżką lub szpatułką) a następnie całą masę przełożyć na biszkopty. Na masę malinową wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych w mleku a następnie ciasto włożyć do lodówki na ok 2-3 godziny do lekkiego stężenia kremu.
Wszystkie składniki na polewę umieścić w rondelku i podgrzewać na małym ogniu do momentu połączenia się wszystkich składników. Polewę przestudzić i wylać na wierzch ciasta. Ciasto włożyć ponownie do lodówki, żeby polewa dobrze zastygła. Smacznego:)