Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wymyśliłam sama ale wyszło meega pyszne!!! Koniecznie wypróbuj malinowej kostki wg mojego przepisu
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2180
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2180
Składniki
Biszkopty nasączamy w mleku i wykładamy na blaszkę o wym. 25x25. Biszkopty wyłożyć również na boczne ściany blaszki.
Śmietankę ubić na sztywno. Galaretkę rozpuścić w 1/4 wrzącej wody. Do ubitej śmietany wlać przestudzoną galaretkę. Wymieszać, dodać maliny, ponownie przemieszać( łyżką lub szpatułką) a następnie całą masę przełożyć na biszkopty. Na masę malinową wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych w mleku a następnie ciasto włożyć do lodówki na ok 2-3 godziny do lekkiego stężenia kremu.
Wszystkie składniki na polewę umieścić w rondelku i podgrzewać na małym ogniu do momentu połączenia się wszystkich składników. Polewę przestudzić i wylać na wierzch ciasta. Ciasto włożyć ponownie do lodówki, żeby polewa dobrze zastygła. Smacznego:)