Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wymyśliłam sama ale wyszło meega pyszne!!! Koniecznie wypróbuj malinowej kostki wg mojego przepisu
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12721
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12721
Składniki
Biszkopty nasączamy w mleku i wykładamy na blaszkę o wym. 25x25. Biszkopty wyłożyć również na boczne ściany blaszki.
Śmietankę ubić na sztywno. Galaretkę rozpuścić w 1/4 wrzącej wody. Do ubitej śmietany wlać przestudzoną galaretkę. Wymieszać, dodać maliny, ponownie przemieszać( łyżką lub szpatułką) a następnie całą masę przełożyć na biszkopty. Na masę malinową wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych w mleku a następnie ciasto włożyć do lodówki na ok 2-3 godziny do lekkiego stężenia kremu.
Wszystkie składniki na polewę umieścić w rondelku i podgrzewać na małym ogniu do momentu połączenia się wszystkich składników. Polewę przestudzić i wylać na wierzch ciasta. Ciasto włożyć ponownie do lodówki, żeby polewa dobrze zastygła. Smacznego:)