Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wymyśliłam sama ale wyszło meega pyszne!!! Koniecznie wypróbuj malinowej kostki wg mojego przepisu
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1180
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 718
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4530
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1180
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 718
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4530
Składniki
Biszkopty nasączamy w mleku i wykładamy na blaszkę o wym. 25x25. Biszkopty wyłożyć również na boczne ściany blaszki.
Śmietankę ubić na sztywno. Galaretkę rozpuścić w 1/4 wrzącej wody. Do ubitej śmietany wlać przestudzoną galaretkę. Wymieszać, dodać maliny, ponownie przemieszać( łyżką lub szpatułką) a następnie całą masę przełożyć na biszkopty. Na masę malinową wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych w mleku a następnie ciasto włożyć do lodówki na ok 2-3 godziny do lekkiego stężenia kremu.
Wszystkie składniki na polewę umieścić w rondelku i podgrzewać na małym ogniu do momentu połączenia się wszystkich składników. Polewę przestudzić i wylać na wierzch ciasta. Ciasto włożyć ponownie do lodówki, żeby polewa dobrze zastygła. Smacznego:)