Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kostka serowa z borówkami"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 93
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2262
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 728
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 93
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2262
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 728
Składniki
20 dag czekolady posiekaj. Włóż do miski, roztop w kąpieli wodnej. Pro stokątną lub kwadratową formę posmaruj masłem i wyłóż folią aluminiową. Wlej roztopioną czekoladę, wierzch wyrównaj łyżką, by dno było całkowicie przykryte czekoladą. Wstaw do lodówki do stężenia.
Borówki podgrzewaj na małym ogniu ok. 5 min. Następnie rozdrobnij blenderem na mus i przetrzyj przez sito. Galaretkę z żelatyną rozpuść w 1 szklance wrzątku. Dodaj do musu, wymieszaj. Śmietankę ubij mikserem na sztywno. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Wlej mus borówkowy, zmiksuj. Dodaj ubitą śmietankę, delikatnie wymieszaj.
Masę serową wyłóż na warstwę czekoladową. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Pozostałą czekoladę również roztop w kąpieli wodnej. Rozsmaruj ją na wierzchu masy serowej. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie