Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, które potrafi zaskoczyć. Kruche ciasto francuskie kryje kremowy camembert, który rozpływa się w ustach. Przełamanie smaku i tekstury zapewnia konfitura żurawinowa i orzechy włoskie. Takie przekąski sprawdzą się na przyjęciu, spotkaniu z przyjaciółmi lub jako szybka, wyrafinowana przekąska świąteczna. Jedno jest pewne – znikną z talerza, zanim zdążysz mrugnąć!
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 112
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 112
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i potnij na kwadraty o krawędzi ok. 4-5 cm. Przełóż kwadraty na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Każdy kwadracik posmaruj roztrzepanym żółtkiem, po czym ułóż plasterek sera i posyp drobno posiekanymi orzechami. Wierzch udekoruj łyżeczką konfitury żurawinowej i kilkoma igłami świeżego rozmarynu.
Blachę z przekąskami wstaw do pieca nagrzanego do 180-200°C na ok. 15 minut lub trzymaj w piekarniku do momentu, aż ciasto się zezłoci.
Gotową przekąskę z żurawiną i serem camembert podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika. Świetnie też smakuje na zimno.