Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, które potrafi zaskoczyć. Kruche ciasto francuskie kryje kremowy camembert, który rozpływa się w ustach. Przełamanie smaku i tekstury zapewnia konfitura żurawinowa i orzechy włoskie. Takie przekąski sprawdzą się na przyjęciu, spotkaniu z przyjaciółmi lub jako szybka, wyrafinowana przekąska świąteczna. Jedno jest pewne – znikną z talerza, zanim zdążysz mrugnąć!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9631
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9631
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i potnij na kwadraty o krawędzi ok. 4-5 cm. Przełóż kwadraty na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Każdy kwadracik posmaruj roztrzepanym żółtkiem, po czym ułóż plasterek sera i posyp drobno posiekanymi orzechami. Wierzch udekoruj łyżeczką konfitury żurawinowej i kilkoma igłami świeżego rozmarynu.
Blachę z przekąskami wstaw do pieca nagrzanego do 180-200°C na ok. 15 minut lub trzymaj w piekarniku do momentu, aż ciasto się zezłoci.
Gotową przekąskę z żurawiną i serem camembert podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika. Świetnie też smakuje na zimno.