Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12591
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 155
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12591
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 155
Składniki
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Przestudzony biszkopt orzrciąć na trzy blaty
Biszkopt przekroić na trzy blaty Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem Podzielić na na trzy części do pierwszej części do dac kako i wymieszać, posmarować pierwszy blat, na kakaowej śmietanie ułożyć ok 30 dag wiśni, przykryć kolejnym biszkoptem pismarowac drugą częścią śmietany i ułożyć ok 30 dag wiśni przykryć ostatnim blatem. Ciasto udekorowac pozostałą śmietaną oraz wiśniami.
Każdy blat można nasączyć np. wiśniówką.