Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nie co z sezonowymi owocami
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 38
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 38
Składniki
Truskawki umyć , obrać z szypułek. Ciasto rozłożyć i foremką do babeczek wyciąć kółka lub szklanką. Kółka umieścić w foremkach. Z resztek ciasta po wycięciu kółek , zrobić wałeczek i warkoczyk , który umieścić na kółku.Do środka włożyć po 3 truskawki.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić połowę koszyczków i piec 25 minut. Można zrobić rączkę i umieścić na wyciętym kółku. Upiec drugą połowę koszyczków.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub podać z bitą śmietaną.