Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z kabaczków"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Umyte kabaczki obierz ze skórki, przekrój na pół i usuń nasiona. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oprósz solą i odstaw na kilka minut, by kabaczek puścił sok. W tym czasie opłucz i osusz koperek. Oderwij piórka od łodyżek, posiekaj.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce. Wymieszaj z odciśniętym kabaczkiem. Dodaj obraną i posiekaną cebulę, jajka oraz tyle bułki tartej, by powstała masa, z której da się formować kotleciki.
Do masy dodaj starty żółty ser. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Formuj w dłoniach niewielkie kotlety. Smaż je na rumiano, na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety