Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z kabaczków"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 132
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 132
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Umyte kabaczki obierz ze skórki, przekrój na pół i usuń nasiona. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oprósz solą i odstaw na kilka minut, by kabaczek puścił sok. W tym czasie opłucz i osusz koperek. Oderwij piórka od łodyżek, posiekaj.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce. Wymieszaj z odciśniętym kabaczkiem. Dodaj obraną i posiekaną cebulę, jajka oraz tyle bułki tartej, by powstała masa, z której da się formować kotleciki.
Do masy dodaj starty żółty ser. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Formuj w dłoniach niewielkie kotlety. Smaż je na rumiano, na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety