Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z kaszki kuskus i pieczarek"
Polecam.
Odsłon: 309
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 309
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Składniki
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na oleju, przypraw. Ostudź. Połowę posiekaj.
Pół kostki bulionowej rozpuść w szklance wody. Zalej kuskus, odstaw. Cebulę posiekaj. Kaszkę kuskus rozdrobnij, dodaj jajko, cebulę, łyżkę bułki tartej, posiekane pieczarki, przypraw. Wyrób. Z masy uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju z obu stron.
Resztę kostki bulionowej rozpuść w szklance wody. Pozostałe pieczarki wrzuć na patelnię, wlej bulion, zagotuj. Śmietanę wymieszaj z mąką i łyżką bulionu, wlej do pieczarek. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Polej kotleciki.Źródło: Chwila dla Ciebie