Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krajanka z ziarnami"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Schłodź, potem wyłóż na blachę. Nakłuj ciasto widelcem i posmaruj dżemem.
Mleko podgrzewaj z masą krówkową, aż powstanie gładka masa. Ziarna zrumień na suchej patelni, wsyp do masy, wymieszaj. Wyłóż na ciasto. Piecz 40 min w temp. 180°C.
Rozpuść czekoladę ze śmietaną. Ciasto pokrój na kwadraciki. Bok ciasteczka zanurzaj w polewie. Odstaw, by czekolada zastygła.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie