Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krajanka z ziarnami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Schłodź, potem wyłóż na blachę. Nakłuj ciasto widelcem i posmaruj dżemem.
Mleko podgrzewaj z masą krówkową, aż powstanie gładka masa. Ziarna zrumień na suchej patelni, wsyp do masy, wymieszaj. Wyłóż na ciasto. Piecz 40 min w temp. 180°C.
Rozpuść czekoladę ze śmietaną. Ciasto pokrój na kwadraciki. Bok ciasteczka zanurzaj w polewie. Odstaw, by czekolada zastygła.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie