Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik bezowy przełożony niezwykle lekkim, puszystym kremem bawarskim z pewnością skradnie podniebienia waszych gości. Jego przygotowanie nie należy do trudnych zadań. Wystarczy trzymać się kroków z tego przepisu!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 650
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 445
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 650
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 445
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Składniki
Do szklanki wsypujemy 3 łyżeczki żelatyny i zalewamy wodą. Odstawiamy na około 10 minut do napęcznienia.
Żółtka przekładamy do miski, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy. Wszystko razem miksujemy na puszystą masę.
Mleko wlewamy do garnka, gotujemy i ściągamy z palnika. Następnie małym strumieniem przelewamy mleko do masy z żółtek i cukru. Składniki energicznie mieszamy.
Powstałą masę przelewamy do garnka i gotujemy przez kilka minut na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nie zapominamy o mieszaniu.
Napęczniałą żelatynę podgrzewamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej i dojemy do gorącej masy. Składniki dokładnie mieszamy. Następnie masę odstawiamy na bok do wystudzenia.
Słodką śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do niej wystudzoną masę.
Gotowy krem bawarski nakładamy na blaty bezowe.