Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam do kolekcji krem budyniowo - krówkowy, bardzo prosty i smaczny . Polecam do ciast , tortów i deserów.
mikser, miska szklana, garnek, szklanka o poj. 250 ml, łyżka,
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4470
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4470
Składniki
Masło zmiksować na puszystą masę, dodając porcjami masę kajmakową. Mleko 200 ml. zagotować , a w pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy. Do gotującego mleka energicznie mieszając wlewać rozmieszany proszek budyniowy. Mieszać i gotować aż budyń stanie się gęsty. Budyń odłożyć do całkowitego wystudzenia co jakiś czas przemieszać. Zakryć folią spożywczą. Do masy kajmakowej z masłem dodawać porcjami miksując na średnich obrotach miksera całkowicie wystudzony, zimny budyń. Miksować do połączenia składników. Smacznego