Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem który dzisiaj przygotowałam to prosty krem budyniowy połączony z ubitą na sztywno śmietaną 30 %. Krem przygotowałam na ciasto biszkopt makowy z masą jabłkową oraz tym oto właśnie kremem . Polecam
garnek, mikser, folia spożywczą, miska, łyżka,
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4450
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4450
Składniki
Większą połowę mleka zagotować razem z cukrem ,a w pozostałym mleku dokładnie rozmieszać proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany budyń energicznie mieszając by nie powstały klomby. Ugotowany budyń okryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego przestudzenia, od czasu do czasu przemieszać. Masło o temperaturze pokojowej zmiksować na puszystą jasną masę razem z cukrem pudrem, następnie do masy maślanej cały czas miksując stopniowo dawać po łyżce zimnego całkowicie wystudzonego budyniu, miksując do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie połączyć z masą maślano budyniową. Krem schłodzić w lodówce. Smacznego
Masło miksujemy z ugotowanym zimnym dobrze wystudzonym budyniem.
Masę maślano budyniową łączymy z ubitą śmietaną.
Pyszny krem gotowy.