Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem cytrynowy z bezą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 668
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 216
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 345
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4628
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 668
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 216
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 345
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4628
Składniki
Pokruszone herbatniki wymieszaj z rozpuszczonym masłem i bułką tartą i taką masą wyłóż dno foremek o średnicy 10 cm. Wstaw do lodówki. Sok z cytryny, cukier, jajka, żółtka i masło podgrzewaj mieszając do uzyskania kremowej masy. Ostudź.
Piekarnik rozgrzej do 180°C i piecz foremki z masą herbatnikową około 10 minut. W tym czasie ubij białka na sztywno. W trakcie ubijania dodaj pozostałe na bezę.
Krem cytrynowy wlej do foremek. Masę bezową przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj wierzch kremu. Piecz jeszcze około 5 minut aż beza się zarumieni. Podawaj natychmiast.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14