Krem jagodowy
Składniki
- serek mascarpone, 250 g
- jagody, szklanka
- biszkopty, 4 szt
Składniki
- serek mascarpone, 250 g
- jagody, szklanka
- biszkopty, 4 szt

Etapy przygotowania
Jagody miksujemy na jednolity mus. Ja użyłam jagód ze słoiczka zaprawionych latem, ale mogą być też świeże. Zmiksowane jagody mieszamy z serkiem mascarpone. Dla lubiących słodkości można dodać trochę cukru, ja tego nie robiłam, bo jagody ze słoiczka były już słodkie. Do pucharków kruszymy kilka biszkoptów i zalewamy kremem. Całość dekorujemy na wierzchu odrobiną jagód i świeżą miętą. Pyszne i robi się to w 10 min.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 152
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 152



Składniki
- serek mascarpone, 250 g
- jagody, szklanka
- biszkopty, 4 szt
Jagody miksujemy na jednolity mus. Ja użyłam jagód ze słoiczka zaprawionych latem, ale mogą być też świeże. Zmiksowane jagody mieszamy z serkiem mascarpone. Dla lubiących słodkości można dodać trochę cukru, ja tego nie robiłam, bo jagody ze słoiczka były już słodkie. Do pucharków kruszymy kilka biszkoptów i zalewamy kremem. Całość dekorujemy na wierzchu odrobiną jagód i świeżą miętą. Pyszne i robi się to w 10 min.