Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem o smaku ciasteczek korzennych to nie tylko smaczne smarowidło do pieczywa, ale nadaje się również do ciast, tortów, deserów, naleśników, a nawet sałatek. Opcjonalnie można również dodać bakalie lub mielone orzechy. Szczególnie niezbędny w okresie świątecznym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1546
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2855
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1546
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2855
Składniki
Zmielic bardzo drobno herbatniki.
Podgrzac skondensowane mleko z maslem, pokruszona czekolada, cukrem, miodem i wanilia do momentu, az maslo calkiem sie roztopi. Dodac przyprawy i mielone herbatniki i wszystko dokladnie wymieszac.
Szybko przelac do sloików, ostudzic bez przykrywki i przechowywac szczelnie zamkniete w lodówce. Wyjmowac z lodówki 10 minut przed uzyciem, aby masa zmiekla. W ozdobnych sloiczkach doskonale nadaje sie na prezenty.