Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, babeczek i deserów.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4481
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1090
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 481
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3399
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4481
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1090
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 481
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3399
Składniki
Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i od razu dodajemy mascarpone, również schłodzone. Zaczynamy miksować na średnich obrotach miksera. Wsypujemy cukier puder i gdy składniki się połączą, a masa zrobi się puszysta, zmniejszamy obroty miksera do najmniejszych i dodajemy masło orzechowe (łyżka po łyżce). Miksujemy jeszcze krótko do połączenia się składników. Nie miksujemy za długo, żeby krem się nie zważył.
Uwagi: - Z podanych składników wychodzi kremu do pokrycia 4 blatów biszkoptu o średnicy 20 cm. - ciasta z tym kremem mogą śmiało stać w lodówce 3 dni.