Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, babeczek i deserów.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 212
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 212
Składniki
Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i od razu dodajemy mascarpone, również schłodzone. Zaczynamy miksować na średnich obrotach miksera. Wsypujemy cukier puder i gdy składniki się połączą, a masa zrobi się puszysta, zmniejszamy obroty miksera do najmniejszych i dodajemy masło orzechowe (łyżka po łyżce). Miksujemy jeszcze krótko do połączenia się składników. Nie miksujemy za długo, żeby krem się nie zważył.
Uwagi: - Z podanych składników wychodzi kremu do pokrycia 4 blatów biszkoptu o średnicy 20 cm. - ciasta z tym kremem mogą śmiało stać w lodówce 3 dni.