Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pachnący pomarańczą krem nadaje się do ciast, ciasteczek, wypełniania babeczek, jako nadzienie do drożdżówek itp. Ja z tym kremem zrobiłam roladę .)
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 117
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 81
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 301
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 190
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 2848
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 117
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 81
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 301
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 190
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 2848
Składniki
Połowę mleka wlać do garnka, wrzucić całą skórkę z pomarańczy i zagotować mleko na wolnym ogniu. Po zagotowaniu, skórkę wyjąć i wyrzucić. Pozostałe mleko wlać do miski, dodać do niego pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Gotową masę wlewać pomału do gotującego się mjleka i energicznie mieszać. Gotować, aż masa zgęstnieje i zrobi się całkowicie gładka. Krem pozostawić do wystudzenia. Można użyć go w takim budyniowym stanie /wersja dietetyczna/ , lub zmiksować jeszcze z masłem .SMACZNEGO!