Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pachnący pomarańczą krem nadaje się do ciast, ciasteczek, wypełniania babeczek, jako nadzienie do drożdżówek itp. Ja z tym kremem zrobiłam roladę .)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
Połowę mleka wlać do garnka, wrzucić całą skórkę z pomarańczy i zagotować mleko na wolnym ogniu. Po zagotowaniu, skórkę wyjąć i wyrzucić. Pozostałe mleko wlać do miski, dodać do niego pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Gotową masę wlewać pomału do gotującego się mjleka i energicznie mieszać. Gotować, aż masa zgęstnieje i zrobi się całkowicie gładka. Krem pozostawić do wystudzenia. Można użyć go w takim budyniowym stanie /wersja dietetyczna/ , lub zmiksować jeszcze z masłem .SMACZNEGO!