Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego deseru nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Banalnie prosty w przygotowaniu i niesamowicie smaczny krem sułtański serwowany w pucharkach. Doskonale się sprawdza na przyjęciach i domowych prywatkach. Kadr z filmu „Dziewczyny do wzięcia”.
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4553
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 718
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 312
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14607
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4553
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 718
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 312
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14607
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 30
Składniki
Rodzynki przesypujemy do miseczki, zalewamy rumem i odstawiamy na około 30 minut. Następnie przesypujemy rodzynki na sitko.
Schłodzoną słodką śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Połowę bitej śmietany przekładamy do drugiej miski, dodajemy kakao, odsączone rodzynki i mieszamy do połączenia składników.
Do dwóch pucharków za pomocą szprycy nakładamy w pierwszej kolejności ciemny krem, następnie jasny. Górę deseru posypujemy wiórkami czekolady. Gotowy deser możemy udekorować dodatkowo bezikami i biszkopcikami. Przed podaniem pucharki z kremem sułtańskim schładzamy w lodówce przez minimum godzinę.