Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten serniczek zobaczyłam w programie Nigellissima. Od razu wiedziałam, że muszę zrobić ten deser.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Składniki
W miseczce rozdrobniłam 200 g herbatników. Dodałam 2 łyżeczki kakao, garść zmielonych orzechów włoskich i 50g masła. Wyrobiłam na "mokry piasek". Ułożyłam w foremce o średnicy 26 cm jako spód, mocno ubijając. Odłożyłam do lodówki. W tej samej misce, w której powstał spód, wymieszałam 400 g Nutelli i 400 g naturalnego serka homogenizowanego. Zamiast naturalnego serka można użyć również mascarpone. Po wymieszaniu dosłodziłam 2 łyżeczkami cukru pudru. Wyłożyłam na herbatnikowy spód. Na wierzchu posypałam posiekanymi orzechami włoskimi. Odłożyłam na noc do lodówki. Serniczek ma kremową, jedwabistą konsystencję, a smakuje... wspaniale!