Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowy serniczek"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 114
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 114
Składniki
Do miski włóż twaróg i serek. Dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka, cukier, śmietankę i purée z dyni. Zmiksuj.
Ubij białka jajek ze szczyptą soli. Połącz z masą serową. Wymieszaj łyżką.
Tortownicę (28 cm) wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 15 min. Następnie zmniejsz temp. do 160°C i piecz jeszcze ok. 60 min.
Owoce podgrzewaj, aż puszczą sok. Wystudź. Polej serniczek.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie