Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne ciasto z masą waniliową. Ciasto miodowe nie wymaga pieczenia kilka dni wcześniej nawet po wystudzeniu pozostaje miękkie!!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 135
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101355
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5879
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 135
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101355
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5879
Składniki
Ciasto miodowe: Mąkę i sodę przesiać, dodać cukier puder i jajko. Margarynę i miód roztopić i dodać do mąki. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Piec około 12-15min. w temp. 170"
Masa: Odlać trochę mleka do rozrobienia mąki. Do zagotowanego mleka dodać margarynę oraz cukier, kiedy margaryna się rozpuści dodać mleko z mąką. Energicznie wymieszać aby nie powstały grudki... Gorącą masę wylać na ciasto
Przełożenie ciasta: Biszkopt Połowa masy Ciasto miodowe Masa Biszkopt Dowolna dekoracja.