Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne ciasto z masą waniliową. Ciasto miodowe nie wymaga pieczenia kilka dni wcześniej nawet po wystudzeniu pozostaje miękkie!!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113263
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 693
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1211
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 773
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113263
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 693
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1211
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 773
Składniki
Ciasto miodowe: Mąkę i sodę przesiać, dodać cukier puder i jajko. Margarynę i miód roztopić i dodać do mąki. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Piec około 12-15min. w temp. 170"
Masa: Odlać trochę mleka do rozrobienia mąki. Do zagotowanego mleka dodać margarynę oraz cukier, kiedy margaryna się rozpuści dodać mleko z mąką. Energicznie wymieszać aby nie powstały grudki... Gorącą masę wylać na ciasto
Przełożenie ciasta: Biszkopt Połowa masy Ciasto miodowe Masa Biszkopt Dowolna dekoracja.