Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 1654
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3095
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 1766
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 76
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 284
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 6023
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 1654
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3095
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 1766
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 76
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 284
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 6023
Składniki
Ciasto: białka ubić, dodać cukier i żółtka oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na blaszkę 25 x 35 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut. Upieczone ciasto wystudzić i ściąć 1/3 wysokości ciasta i pokruszyć. Ciasto nasączyć wodą zmieszana z olejkiem cytrynowym.
Masa: Margarynę rozpuścić, dodać olejek, mąki wymieszać z mlekiem i dodać do margaryny, chwilę podgotować, aby lekko zgęstniało. Dodać pokruszone ciasto i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na nasączony biszkopt i wystudzić. Na wystudzonej masie rozsmarować dżem pożeczkowy.
Krem: żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, a potem rozpuścić w gorącym mleku i wystudzić. Serki wymieszać z żelatyną i wyłożyć na dżem. Posypać czekoladą lub orzechami. SMACZNEGO!!!