Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2289
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2289
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Składniki
Ciasto: białka ubić, dodać cukier i żółtka oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na blaszkę 25 x 35 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut. Upieczone ciasto wystudzić i ściąć 1/3 wysokości ciasta i pokruszyć. Ciasto nasączyć wodą zmieszana z olejkiem cytrynowym.
Masa: Margarynę rozpuścić, dodać olejek, mąki wymieszać z mlekiem i dodać do margaryny, chwilę podgotować, aby lekko zgęstniało. Dodać pokruszone ciasto i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na nasączony biszkopt i wystudzić. Na wystudzonej masie rozsmarować dżem pożeczkowy.
Krem: żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, a potem rozpuścić w gorącym mleku i wystudzić. Serki wymieszać z żelatyną i wyłożyć na dżem. Posypać czekoladą lub orzechami. SMACZNEGO!!!