Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Składniki
Ciasto: białka ubić, dodać cukier i żółtka oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na blaszkę 25 x 35 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut. Upieczone ciasto wystudzić i ściąć 1/3 wysokości ciasta i pokruszyć. Ciasto nasączyć wodą zmieszana z olejkiem cytrynowym.
Masa: Margarynę rozpuścić, dodać olejek, mąki wymieszać z mlekiem i dodać do margaryny, chwilę podgotować, aby lekko zgęstniało. Dodać pokruszone ciasto i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na nasączony biszkopt i wystudzić. Na wystudzonej masie rozsmarować dżem pożeczkowy.
Krem: żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, a potem rozpuścić w gorącym mleku i wystudzić. Serki wymieszać z żelatyną i wyłożyć na dżem. Posypać czekoladą lub orzechami. SMACZNEGO!!!