Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11892
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16229
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5179
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11892
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16229
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5179
Składniki
Ciasto: białka ubić, dodać cukier i żółtka oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na blaszkę 25 x 35 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut. Upieczone ciasto wystudzić i ściąć 1/3 wysokości ciasta i pokruszyć. Ciasto nasączyć wodą zmieszana z olejkiem cytrynowym.
Masa: Margarynę rozpuścić, dodać olejek, mąki wymieszać z mlekiem i dodać do margaryny, chwilę podgotować, aby lekko zgęstniało. Dodać pokruszone ciasto i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na nasączony biszkopt i wystudzić. Na wystudzonej masie rozsmarować dżem pożeczkowy.
Krem: żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, a potem rozpuścić w gorącym mleku i wystudzić. Serki wymieszać z żelatyną i wyłożyć na dżem. Posypać czekoladą lub orzechami. SMACZNEGO!!!