Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królowa Ciast to przepis na ciasto, które robię co dwa dni dla dzieci i dla całej rodziny. To najlepsze ciasto świata. Wszystkim posmakuje. Goście wyrywają sobie z rąk przepis i proszą o dokładkę już po pierwszym kęsie. Tobie też posmakuje. Nawet sąsiad zapuka po przepis, bo ciasto jest niebiańsko pyszne. Przepis na to ciasto dała mi pani z cukierni. Zapisz go dokładnie i spróbuj. Cala rodzina będzie Ci wdzięczna.
mikser, miski, lodówka, miseczki
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 439
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 787
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 439
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 787
Składniki
Przygotować tortownicę. Wysmarować masłem. Posypać bułką tartą. W jednej misce ubić żółtka z cukrem. - dodać mąki i wymieszać dokładnie - dodać mleko skondensowane - dodać roztopione (podgrzane) dwa opakowania masła. - dokładnie wymieszać. - dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. W drugiej misce ubić pianę z białek na sztywno. - dodać pianę z bialek - wymieszać delikatnie - przelożyć do tortownicy i piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przyrządzić krem. - ubić śmietanę na sztywno - zalać żelatynę zimną wodą (po 50 ml na opakowanie) i zostawić aż napęcznieje - do śmietany dodać rozpuszczone masło, mascarpone, mleko i pozostałe składniki. Delikatnie mieszać. - do napęczniałej żelatyny dodać gorącej wody, rozmieszać aż się rozpuści. - dodać rozpuszczoną żelatynę do kremu - wymieszać i wstawić do lodówki
przygotowac polewę. Rozgrzać śmietankę w garnku, nie gotować, rozpuścić w niej czekolady i masło, mieszać, aż uzyskamy jednolitą masę. Zdjąć z ognia.
Ciasto wyjąć z piekarnika. Ostudzic. Przekroić na pół. Przesmarować grubo kremem. Z zewnątrz posmarować masą czekoladową. Jedną ciemną czekoladę zetrzeć na tarce i posypać z zewnątrz Schłodzić godzinę
Podawać. To najlepsze ciasto, jakie jadłaś w swoim życiu. Wszystkim posmakuje. Moja babcia robi je co 2 dni i znika ze stołu, a cała rodzina wyrywa sobie przepis z rąk. Babcia robi je zawsze, kiedy siostra wraca ze studiów do domu. Nawet sąsiad zapuka po przepis. Bardzo szybko znika. Mój mąż wyjątkowo lubi to ciasto. Przepis dała nam pani z cukierni. Z pewnością Ci posmakuje. Smacznego