Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6054
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1846
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6054
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1846
 
         
        Składniki
Wszystko razem dobrze ugnieść, najlepiej ręcznie. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie dosypać mąki. Wyłożyć na blachę a następnie upiec.
Masa: 3/4 kostki margaryny, 3/4 szklanki wody,1 szklanka cukru, 1 mleko w proszku, 1 paczka orzechów włoskich.
Margarynę, wodę i cukier roztopić i wystudzić. Do tego dodać mleko w proszku i orzechy. Wszystko zmiksować. I wylać na ciasto. Poczekać aż zastygnie masa. I można podawać. Smacznego.