Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smakuje bardzo i dzieciom i dorosłym.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7071
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 362
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13408
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7071
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 362
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13408
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Ciasto: utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać mąkę, budynie w proszku, sodę i proszek do pieczenia, a na koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec 30 minut w 180 stopni C.
Krem: odlać od mleka pół szklanki, resztę mleka zagotować razem z cukrem i cukrem waniliowym Pozostałe mleko z mąką wlać do gotującego się mleka z cukrem i cały czas mieszać, aż masa zgęstnieje. Przestudzić masę. Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce masy, po uzyskaniu jednolitej masy przełożyć upieczone i wystudzone ciasto.
Dekoracja: puszkę z masą krówkową wstawić do garnka z gorącą wodą na 20 minut potem rozsmarować ją na cieście i posypać płatkami migdałowymi. SMACZNEGO!!!