Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smakuje bardzo i dzieciom i dorosłym.
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 88
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 283
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 318
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 173
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 143
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 88
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 283
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 318
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 173
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 143
Składniki
Ciasto: utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać mąkę, budynie w proszku, sodę i proszek do pieczenia, a na koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec 30 minut w 180 stopni C.
Krem: odlać od mleka pół szklanki, resztę mleka zagotować razem z cukrem i cukrem waniliowym Pozostałe mleko z mąką wlać do gotującego się mleka z cukrem i cały czas mieszać, aż masa zgęstnieje. Przestudzić masę. Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce masy, po uzyskaniu jednolitej masy przełożyć upieczone i wystudzone ciasto.
Dekoracja: puszkę z masą krówkową wstawić do garnka z gorącą wodą na 20 minut potem rozsmarować ją na cieście i posypać płatkami migdałowymi. SMACZNEGO!!!