Najlepsze i najpyszniejsze ciasto jakie jadłam, a do tego robi się je bardzo szybko. Wygląda wspaniale i na pewno zachwyci każdego, u nas robi cały czas furorę, zwłaszcza wśród dzieci. Z przepisu wychodzi duża blaszka.
Krówka na herbatnikach - warstwowa
Składniki
- około 70-75 herbatników
- 500 g serka mascarpone
- 800 ml śmietany kremówki 36%
- 1 puszka masy krówkowej
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 mleczna czekolada
Składniki
- około 70-75 herbatników
- 500 g serka mascarpone
- 800 ml śmietany kremówki 36%
- 1 puszka masy krówkowej
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 mleczna czekolada

Etapy przygotowania
Do wysokiej miski dajemy serek mascarpone razem z śmietana kremówką i cukrem pudrem. Wszystko dokładnie ubijamy, aż powstanie delikatna masa o konsystencji bitej śmietany.

Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy na niej warstwę herbatników. Na herbatniki nakładamy warstwę z połowy ubitego kremu.

Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników, na które nakładamy warstwę masy krówkowej.

Masę krówkową przykrywamy kolejną warstwą herbatników na które nakładamy warstwę pozostałego kremu.

Wierzch obsypujemy startą na grubych oczkach czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby herbatniki namiękły. Smacznego !!!

;-D

;-)))

;-d

;-Dd

Przepis w Waszym wykonaniu (26)


Komentarze do przepisu (12)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 137
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 137



Składniki
- około 70-75 herbatników
- 500 g serka mascarpone
- 800 ml śmietany kremówki 36%
- 1 puszka masy krówkowej
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 mleczna czekolada
Do wysokiej miski dajemy serek mascarpone razem z śmietana kremówką i cukrem pudrem. Wszystko dokładnie ubijamy, aż powstanie delikatna masa o konsystencji bitej śmietany.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy na niej warstwę herbatników. Na herbatniki nakładamy warstwę z połowy ubitego kremu.
Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników, na które nakładamy warstwę masy krówkowej.
Masę krówkową przykrywamy kolejną warstwą herbatników na które nakładamy warstwę pozostałego kremu.
Wierzch obsypujemy startą na grubych oczkach czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby herbatniki namiękły. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d
;-Dd
Jakie wymiary blaszki?
Gratulujemy! Twój przepis znalazł się w gronie najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca https://smaker.pl/newsy-najpopularniejsze-przepisy-styczen-2019,1900984,a,.html Pozdrawiamy! :)
Pycha, krówka to ciasto nr.1 z tych bez pieczenia.:)
Jakie to ciasto musi być dobre:) Aż chce się biec do sklepu po składniki;)
Przepyszne ciasto,śnić mi się będzie:)