Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba wszyscy są zwolennikami tych uroczych, rozpływających się w ustach, małych delicji :) Można je nadziewać czym tylko dusza zapragnie: bitą śmietaną, galaretkami, owocami, kremami czy po prostu dżemem. Ich wielkość może być również urozmaicona. Są takie na jeden kęs lub wyglądające jak małe torciki. Wszystko zależy od Waszych oczekiwań i inwencji twórczej :) Dziś przekazuje Wam przepis na podstawę babeczek czyli kruche ciasto.
foremki do babeczek, blacha do pieczenia, wałek do ciasta, stolnica
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4288
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4288
Składniki
Mąkę z margaryną posiekać nożem, następnie rozetrzeć dłońmi do konsystencji piasku, dodać cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, dobrze wymieszać. Dodać żółtka i zagnieść ciasto w jednolitą kulkę. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki.
Oziębione rozwałkować na grubość pół cm i wykroić foremkami do babeczek krążki. Przycisnąć ciasto dobrze do dna i brzegu foremek. Ułożyć na blasze, piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 - 200 stopni, około 10-12 minut. Powinny uzyskać złoty kolor.
Wystudzone babeczki wypełnić ulubionym kremem, bitą śmietaną z owocami i galaretką lub ulubionym dżemem.