Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam Was na przepyszne i łatwe do zrobienia babeczki kruche, które pieczemy razem z nadzieniem. Te są z pysznym budyniem serowym.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7726
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7726
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 174
Składniki
Na początek zrobimy nadzienie. Do garnka dajemy masło i cukier-podgrzewamy na małym ogniu do połączenia i dodajemy ser. a miałam ser w kostce, nie mieliłam go tylko po dodaniu budyniu i jego zagotowaniu zblendowałam sobie masę by była gładka bez serowych grudek. Świetnie sprawdzi się tu ser mielony.Po dodaniu sera wszystko mieszamy. Budyń rozpuszczamy w 125ml mleka i wlewamy go do masy, gotujemy do zgęstnienia. Budyń studzimy tak by był ciepły nie wrzący.
CIASTO składniki na ciasto dajemy do miski-zagniatamy. Dzielimy je na dwie części. Z pierwszej wycinamy kółka i wyklejamy nimi foremki. Ja użyłam foremek nierdzewnych, które nie wymagają smarowania tłuszczem, jak macie inne polecam posmarować je np masłem.
Babeczki wypełniamy masą budyniową, a z drugiej części ciasta wycinamy kółka i zaklejamy górę babeczek (odsyłam do filmu by zobaczyć jak to zrobić)
babeczki wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 20-25 minut na złoty kolor.
Chwilkę studzimy i wyciągamy z foremek. Tak postępujemy z całym ciastem. Ostudzone babeczki oprószamy cukrem pudrem.