Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne babeczki, jeśli lubisz smak orzechów, wiśni i rodzynek zanurzony w kruchym cieście - to właśnie jest to.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ze składników na ciasto - zagnieść ciasto i wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Wyjąć ciasto, oblepić foremki babeczek i upiec na złoty kolor.
Masa orzechowa - białka ubić na sztywno. Żółtka ubić z cukrem pudrem na pulchną masę, wymieszać z pianą z białek i zmielonymi orzechami.
Na dno babeczki położyć 2-3 wiśnie i 2-3 rodzynki i przykryć masa orzechową. Przełożyć babeczkę do foremki i ponownie piec 15 minut, aż masa się zapiecze. Gotowe. Wystudzone babeczki można przyozdobić, polać polewą i obsypać wiórkami.