Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne babeczki, jeśli lubisz smak orzechów, wiśni i rodzynek zanurzony w kruchym cieście - to właśnie jest to.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 735
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 55
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 109
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 135
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 735
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 55
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 109
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 135
Składniki
Ze składników na ciasto - zagnieść ciasto i wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Wyjąć ciasto, oblepić foremki babeczek i upiec na złoty kolor.
Masa orzechowa - białka ubić na sztywno. Żółtka ubić z cukrem pudrem na pulchną masę, wymieszać z pianą z białek i zmielonymi orzechami.
Na dno babeczki położyć 2-3 wiśnie i 2-3 rodzynki i przykryć masa orzechową. Przełożyć babeczkę do foremki i ponownie piec 15 minut, aż masa się zapiecze. Gotowe. Wystudzone babeczki można przyozdobić, polać polewą i obsypać wiórkami.