Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38201
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 284
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38201
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 284
Składniki
Ciasto kruche: wszystkie składniki wsypać do miski. Zagnieść z nich ciasto. W razie potrzeby, gdyby ciasto było zbyt mokre, dodać odrobinę mąki. Wylepić ciastem foremki do babeczek, nakłuć widelcem. Wstawić na chwilę (ok. 30 min. do lodówki). Następnie upiec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor.
Masa: do mleka należy wsypać wszystkie sypkie składniki, tzn.: mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy. Następnie trzeba wszystko zagotować intensywnie mieszając, by nie powstały grudki. Po zagotowaniu, masę ostudzić. Do zimnej masy, dodać kostkę masła i zmiksować, by powstał krem.
Wystudzone kruche babeczki należy napełnić masą budyniową. Poukładać na masie ulubione owoce i pokryć tężejącą galaretką. Użyłam galaretki truskawkowej.
Smacznego!