Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe kruche biszkopty z fiołkami. Moje pierwsze okazy przydomowych pachnących fiołków.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13720
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 21
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10068
Szybka i smaczna
Odsłon: 13720
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 21
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10068
Składniki
Wychodzi około 30 sporych biszkoptów. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym. Dodać łyżkę mąki i jajka, dobrze utrzeć. Dalej ucierając porcjami dodawać mąkę. Z gotowej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Kulki przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia w sporej odległości od siebie. Każdą kulkę lekko spłaszczyć, nałożyć fiołki, lub płatki fiołków, lekko je docisnąć. Ja dodałam jeszcze suszone płatki róż.
Biszkopty piec w 160 C około 15-20 minut.