Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu kruche ciasteczka.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 39
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4183
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8619
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 39
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4183
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8619
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Wykonanie : Mąkę przesiać przez sito, wymiesza z cukrem . Dodać posiekane zimne masło i żółtka. Ciasto szybko wyrobić, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok pól godziny do schłodzenia. Po schłodzeniu ciasto wałkować na grubość 5 mm, podsypując mąką. Wykrawać różne kształty i układać ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temperaturze 190 stopni aż się zarumienią ok 10-15 minut.
Wystudzone ciasteczka udekorować lukrem lub stopiona czekoladą, można też posypać cukrem pudrem.