Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12721
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12721
Składniki
Do miski przełożyć wszystkie składniki. Należy zagnieść ręką lub robotem kuchennym
Z ciasta uformować kul, owinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować na posypaną mąka blacie na grubosc 5 mm. Z ciasta wykrawać dowolne kształty. W odstepach układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku ok.12 minut w temp 180 stopni C. Po upieczeniu ciasteczek pozostawić do ostygnięcia. Smacznego