Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22815
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22815
Składniki
Do miski przełożyć wszystkie składniki. Należy zagnieść ręką lub robotem kuchennym
Z ciasta uformować kul, owinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować na posypaną mąka blacie na grubosc 5 mm. Z ciasta wykrawać dowolne kształty. W odstepach układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku ok.12 minut w temp 180 stopni C. Po upieczeniu ciasteczek pozostawić do ostygnięcia. Smacznego