Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka bez jajek przełożone dżemem.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 141
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 447
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 141
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 447
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i zagnieść ciasto. Jeśli będzie za suche, można dodać 1 łyżkę zimnej wody. Ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka szklanką. W co drugim wyciąć kółko kieliszkiem. Piec ok. 15 min. w temp. 180ºC. Gdy ciasteczka ostygną, pełne krążki posmarować dżemem i przykrywać krążkiem z dziurką.