Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka bez jajek przełożone dżemem.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 191
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 191
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i zagnieść ciasto. Jeśli będzie za suche, można dodać 1 łyżkę zimnej wody. Ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka szklanką. W co drugim wyciąć kółko kieliszkiem. Piec ok. 15 min. w temp. 180ºC. Gdy ciasteczka ostygną, pełne krążki posmarować dżemem i przykrywać krążkiem z dziurką.